Харчування та рак молочної залози

  • Як було зазначено вище, надлишкова маса тіла та вживання їжі, що містить велику кількість жирів є факторами ризику раку молочної залози. Сучасні дослідження вказують, що деякі продукти харчування здатні знижувати або підвищувати ризик розвитку раку молочної залози.
  • Дослідники виявили, що деякі продукти знижують ризик розвитку ракових пухлин, а деякі, навпаки, його підвищують. Тож намагайтеся дотримувати вміщених далі рекомендацій, а також постійно контролюйте свою вагу.
  • Стежте за тим, щоб частка жирів у щоденному раціоні не перевищувала 30%.Тваринні жири замініть на рослинні.
  • Споживайте якомога менше кондитерських виробів, шоколаду, вершків, жирних сирів та м’яса, буженини.
  • Віддавайте перевагу білому м’ясу та рибі.
  • Щодня їжте багато свіжих овочів, фруктів, пийте соки.
  • Збільшіть у вашому раціоні частку інших продуктів, що містять клітковину: хліба з борошна грубого помелу, каш, страв з бобових тощо.
  • Не зловживайте алкогольними напоями.

 

Корисні лінки про харчування:

1. Секрети харчування Монтин’яка